ARTWORK

Jag arbetar ofta med flytande tusch och bläck i mina fria bilder. Färgen får flyta ut, rinna och jag driver den i olika riktningar. Ibland är det som om den lever sitt eget liv på pappret. De blir en blandning av måleri och teckning. Ofta är det någon form av landskap som framträder. Jag tänker att jag vill föra ihop människan och naturen. Visa beroendet mellan platsen och existensen. Därför låter jag landskapen ta plats i till exempel ett hjärta eller ett par lungor. Bilderna har titlar som ”Vi byggde ett slott”, ”Oljepriset”, ”Bara några grader” och ”Det sparas i molnet”. 

När alla vill ha nya kök
magiskt landskap1
landskapet_klimatet-web
Utställning-11
Utställning-7

De här bilderna baseras på fotoexperiment som har kommit till när jag väntat på någon eller något. Växterna är från en park i närheten. Det är omöjligt att räkna alla växtbilder jag tagit genom åren. Knoppar. Vissna. Frusna. Och i full blom.

 

Vattenreflektionerna är fotade rakt ner i Motala ström en dag med stark vårsol. Jag tog nog ett hundratal bilder och alla blev olika. Varje sekund blev det nya skuggspel.

Så är det skärgårdsklipporna. Linjerna som möts och bryts. Böjer och trasslar. Tiden blir på något sätt oändlig. Tankarna kring vem som suttit på de här klipporna före mig. För hundra år sedan. Tusen år. Eller ännu längre tillbaka och tittat på samma linjer i berget. Känt med handen över ytan.