Anna Eriksdotter-12b
logo med namn

Om mig

Jag har arbetat med konstnärliga uttryck så länge jag kan minnas och som tecknare sedan 1997. Jag arbetar med papper, penna och flytande tusch eller akrylfärg. De lite darriga linjerna som söker sig fram över pappret är mitt sätt att teckna. Sedan bearbetar jag illustrationerna i datorn. 

Om konsten

De senaste åren har jag upptäckt ett nytt sätt att göra bilder. Experimenterat. Landskap träder fram och försvinner bort. Grenar eller berg skymtas. En tydlig havsbotten eller diffust smältande isar. Jag vill säga något om klimatet. Och om människans beroende av naturen. Ibland hamnar landskapen i inre organ. En obebodd skog i ett par lungor eller så tornar en slottslik byggnad upp ur inälvor där kala grenar sträcker sig ut likt blodådror. Det kan vara vackert.  Men jag vill att det ska skava lite också.

Om illustrationerna

Mina illustrationer är ofta redaktionella uppdrag med syfte att kommentera något abstrakt. Bilder som ger nya infallsvinklar till ämnet eller förstärker och förklarar. Jag jobbar också en hel del med porträtt. 

Mina uppdrag

Illustrationerna har varit publicerade i medlemstidningar, hyresgästtidningar, kundtidningar och internationella magasin. De har använts i handböcker och informationsmaterial, tryckts på kläder, visats uppförstorade som väggdekorationer i gallerior och på annonstavlor. Mina bilder varit nominerade till Svenska Publishingpriset.

Bland annat har jag jobbat med Personskadeförbundet, HSB, Lundbergs Fastighets AB, KFAB, Anfang design & kommunikation, Vinnova, Otto Bock, Norrköpings kommun, Kriminalvården och Akademiska Hus.

Just nu

Mina konstbilder visas på Bonniers onlinegalleri noagallery.se och på SMHI i Norrköping.

Tidigare utställningar

Jag har varit med i samlingsutställningar på Katrineholms konsthall, Galleri NP33, Konstforum, Arbetets museum, Malmö Form/Designcenter och Galleri Kronan. Jag har även haft några separatutställningar. 

Jag är medlem i Illustratörcentrum.

Kontakt:

Studio tusch

Södra promenaden 128

602 31 Norrköping

 

info@annaeriksdotter.se

Phone: +46708678419