Anna ny
logo med namn

Om mig

Jag har arbetat med konstnärliga uttryck så länge jag kan minnas och som tecknare sedan 1997. Jag arbetar med papper, penna och flytande tusch eller akrylfärg. De lite darriga linjerna som söker sig fram över pappret är mitt sätt att teckna. Sedan bearbetar jag illustrationerna i datorn. 

Om konsten

De senaste åren har jag upptäckt ett nytt sätt att göra bilder. Experimenterat. Landskap träder fram och försvinner bort. Grenar eller berg skymtas. En tydlig havsbotten eller diffust smältande isar. Jag vill säga något om klimatet. Och om människans beroende av naturen. Ibland hamnar landskapen i inre organ. En obebodd skog i ett par lungor eller så tornar en slottslik byggnad upp ur inälvor där kala grenar sträcker sig ut likt blodådror. Det kan vara vackert.  Men jag vill att det ska skava lite också.

Om illustrationerna

Mina illustrationer är ofta redaktionella uppdrag med syfte att kommentera något abstrakt som normer, identitet, inre och yttre hållbarhet. Bilder som ger nya infallsvinklar till ämnet eller förstärker och förklarar. Jag jobbar också en hel del med porträtt. 

Mina uppdrag

Illustrationerna har varit publicerade i medlemstidningar, hyresgästtidningar, kundtidningar och internationella magasin. De har använts i handböcker och informationsmaterial, tryckts på kläder, visats uppförstorade som väggdekorationer i gallerior, skyltfönster och på annonstavlor. Hösten 2021 fick jag i uppdrag av Norrköpings kommun att göra årets kulturnattsaffisch.

Jag har bland annat jobbat med Personskadeförbundet, HSB, Lundbergs Fastighets AB, KFAB, Anfang design & kommunikation, Vinnova, Otto Bock, Norrköpings kommun, Kriminalvården och Akademiska Hus.

Just nu

Målar jag till en internationell samlingsutställning i Barcelona 13-19 maj. Temat är artificiella landskap.

Tidigare utställningar

Jag har varit med i samlingsutställningar på Roccart Gallery i Florens, OnArt Gallery i Florens, Palazzo Ducale i Genua, Spazio Espositivo San Vidal i Venedig, Katrineholms konsthall, Konstforum, Arbetets museum, Malmö Form/Designcenter och Galleri Kronan. Jag har även haft några separatutställningar, senast på SMHI i Norrköping. 

Jag är medlem i Illustratörcentrum, Svenska Tecknare och Nartwork APS (Italien)

Kontakt:

Studio tusch

Sandgatan 36

602 47 Norrköping

info@annaeriksdotter.se

Phone: +46708678419